top of page

Wijze mensen hebben het nooit druk en de mensen die het altijd druk hebben zijn niet wijs
Met schaamte moet ik bekennen dat die blogs bijhouden wel wat moeite kost... Het is natuurlijk alweer veel te lang geleden dat ik wat geschreven heb.


Ik zou kunnen zeggen dat ik het te druk heb met van alles en nog wat, maar dat is onzin natuurlijk... Als je dingen écht graag doet, maak je daar tijd voor, hoe druk je het ook hebt...

En zo leven wij ons leven al dik 17 jaar hier in Frankrijk...


Altijd, echt altijd hebben we wel wat te doen...

Meestal zijn we gewoon 7 dagen in de week bezig, dat hoort erbij als je op het platteland woont, bijna 3 hectare grond hebt, een hoop beestjes hebt om voor te zorgen, 4 opgroeiende kids, een huis wat nog steeds niet af is en zelfstandig ondernemer bent...


Naast taxi rijden voor onze 4 kids,

Ik ben zo blij, dat we maar op 5 minuten van ons dorp en dus ook van de scholen, vandaan wonen en stiekem eigenlijk ook wel dat we nu al vanaf oktober geen sportlessen meer hebben die gevolgd moeten worden, vanwege de Corona - geeft een hoop rust en heen en weer gereis...

hebben we onze gastenverblijven die ook nu regelmatig bezet zijn. In deze tijd zijn het voornamelijk fransen, deze week hadden we 3 mannen die een golfwedstrijd hadden op onze Golfbaan in het dorp.

Vorige weekend hadden we Nederlanders in de gite waar ik het franse kenteken voor geregeld had.

Een gezellige bijeenkomstigheid van de diensten die ik aanbiedt aan emigranten, inmiddels al veel Nederlanders op de koffie en/of lunch gehad, waar ik voor mocht zorgen dat ze een frans kenteken op hun auto kregen.


Daar heb ik het op het moment erg druk mee, de aanvragen voor hulp bij het exporteren van buitenlandse auto's blijven binnen komen. Nederlanders, Belgen, Engelsen...

Vanaf 2009 hebben wij al een autobedrijf en inmiddels weet ik wel de do's en de dont's bij het invoeren van een voertuig en ben zelf door schade en schande wijs geworden.

Nu kan ik mijn kennis gebruiken om mensen aan het franse kenteken te helpen.

Frankrijk is een land, waar nooit ergens een vaste lijn te trekken valt... Vaak sta ik weer voor nieuwe verrassingen... Wat de ene keer wel goed bevonden wordt, is de andere keer niet goed... Saai is het nooit... Ik heb een abonnement lopen bij de franse RDW, waardoor ik als garagebedrijf alle kentekens door mag voeren, en heb zo dus rechtstreeks contact met de instanties.


En zo heb ik mijn secretaresse opleiding toch niet voor niks gevolgd lang geleden... Ik doe nu waar ik ooit voor geleerd heb...

Naast de schoonmaak van de gite en het ontvangen van gasten, naast het koken voor gezin en soms ook voor gasten, naast het ophalen van leuke oldtimers, naast het brengen en ophalen van de kids, naast de schoonmaak van eigen huis (wat niet altijd zo goed lukt... schoonmaakster is alweer een tijd geleden ermee opgehouden, ben denk ik weer op zoek naar een nieuwe... ) naast het adverteren voor gites en oldtimers, naast het bosmaaieren... Naast.........


En zo zie je, die sleur, dié ga ik hier nooit vinden... Veel te druk voor... En het leuke is dat alles ook gewoon leuk is om te doen, het voelt niet aan als werken...


En komt er ineens iemand op bezoek, dan kunnen we alles even naast ons neerleggen en hebben we de tijd om gezellig een bakje te doen.


En ja natuurlijk heb ik het druk... loop ik wel eens te mopperen op de kids, dat ik NU even geen tijd heb... ben ik s'avonds moe... Zucht omdat het huis niet aan kant is, er nodig weer gestofzuigd moet worden en het overal een puinhoop is...


Maar je bent nooit altijd zo druk! Het is maar net waar je je prioriteiten legt, ieder mens heeft dezelfde 24 uur om te leven en ik heb nog genoeg tijd over om te genieten.

Als ik naar buiten loop, zie ik de eerste bomen volop in bloei staan... Vannacht hoorde ik de uilen weer op het dak, net voor dagenraad hoorde ik een vogel zijn prachtige lied zingen

...ik geniet enorm wanneer ik in de eerste vroege zonnestralen mijn wasje weer op kan hangen en de droger even niet meer nodig heb

...ik geniet als ik de gite weer schoongemaakt heb en bedenk wat een heerlijk huisje dat is terwijl ik daar naar buiten kijk en de paardjes in de wei zie lopen

...ik geniet ervan als ik weer een lekker recept gemaakt heb en zie hoe de mensen aan tafel ervan smullen

...ik geniet ervan als ik om 22 uur s'avonds weer heerlijk mijn bedje in mag duiken en weer een leuke dag heb gehad...

...ik geniet van bezoek van vrienden, waarbij de tijd voorbij vliegt en je eigenlijk nog niet uitgesproken bent en nog geen zin hebt om uit elkaar te gaan (maar ja, die Corona avondklok van 18 uur hé...)


So never get so busy making a living, that you forget to make a life!

En dus... ik beloof ik niks... maar ik ga proberen wat regelmatiger een verhaaltje te posten...


165 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page