top of page

I paint my own reality


Zie jij ook hoe hard die tijd voorbij vliegt?! Zo kijk je uit naar de kerstdagen, zo is het kerst en zo is de kerstvakantie alweer bijna 2 weken voorbij... Tweede week januari... Onze kerstvakantie was heerlijk. We hadden allerlei plannen... Niet alles is gelukt, maar we hebben eigenlijk niks gemist. Soms wil je ook te veel, kun je beter gewoon meegaan in de flow. Want als je van jezelf van alles moet, worden de uitjes ook niet echt ontspannend meer... Hoe leuk díe uitjes ook zijn, er moet gepland worden, op tijd weg gegaan worden, waardoor dat relaxte gevoel ver te zoeken is. En dus geen klassiek concert en ook geen bezoek aan een grote stad dit jaar.

Maar wél naar de kerstmarkt (klein maar fijn); waar de kids voor het eerst op de schaatsen stonden en waar we een warme wafel aten, en wél met z'n allen op zaterdagmiddag naar de film (Frozen), en dat gewoon in ons eigen dorp.

Ook werden we uitgenodigd om snert/erwtensoep te gaan eten bij nederlandse vrienden die een veeteelt boerderij hebben, een 50km bij ons vandaan. Altijd een belevenis voor de kids, de koeien die gemolken worden en het rondracen met Mammoet skelters.

En mede aan dat bezoek werd spontaan besloten dat Dink en Mirthe 1 dag mee gingen skiën in de Pyreneeën.

Thuis de stof afgeblazen van onze oude wintersportkoffer van 16 jaar geleden en kleren bij elkaar gezocht. Voor Mirthe de eerste keer op de latten, en de kogel is door de kerk, volgende keer gaan we met z'n allen!

We zijn bij de Chinees weten eten, hebben kebab besteld, met eerste kerst uitgebreid getafeld.

Op tweede kerstdag hebben we met het hele gezin, een dakje vervangen; op de relaxruimte alle oude pannen eraf en de nieuwe erop.

De oude trampoline werd door de kids uit elkaar gehaald en in een busje geladen, klaar voor een ritje naar de stort. Wat nemen ze ons al veel werk uithanden en wat is dat genieten, als je zo met z'n allen bezig bent. Werken wordt zo een feestje. s'Avonds later op bed, s'morgens later uit bed... Samen ontbijten... crackers, geroosterd broodje, koffie... Filmpje kijken, boekje lezen, voor de openhaard hangen...

Alles op standje langzaamaan omdat het vakantie is...

We zijn direct vanaf ons huis, dwars over het land, naar ons dorp gelopen. Bij de bakker geluncht, compleet met moddervoeten/laarzen om daarna pizza's in te slaan bij de supermarkt en weer terug naar huis te lopen.

We hebben door Casteljaloux gewandeld met de Aventura app. We wonen hier al 16 jaar, maar nog nooit op deze manier, met leuke weetjes van vroeger, door de oude straatjes geslenterd.

Natuurlijk ook oliebollen gebakken... Bij de eerste baksessies krijg ik ze niet aangebakken, zodra ze op de schaal liggen, zijn ze al verdwenen. Na een tijdje blijf ik alleen nog buiten en vult de schaal zich met oliebollen. Dink en Mirthe doen vaak nog een klein ritje met de motor en brachten een zakje oliebollen bij engelse kennissen. Mirthe had op oudejaarsavond 10 vriendinnen uitgenodigd die ook bleven slapen. Ze wilde het alleen met haar vriendinnen vieren als ze niet weg van huis hoefde, en aangezien haar vriendinnen graag bij ons komen omdat ze hier een huis/gite helemaal voor zichzelf hebben en geen ouders om zich heen hebben was dat snel geregeld. We hebben haar de hele avond niet gezien... Onwennig zaten we met ons vijfjes te gourmetten... we misten ons zesde lid van de familie... Meestal heb ik als voorafje, op de laatste avond van het jaar, altijd oesters met champagne. Wij beginnen deze avond graag met bubbels... (om middernacht hebben we daar geen trek meer in... dan duiken we liever ons bed in...) Maar zo liet ik de oesters maar achterwege, want ook Mirthe vind die erg lekker... zelfs de bubbels bleef in de koelkast liggen... (alleen de kids hadden hun kinderchampagne...) Gek... onze oudste dochter thuis te hebben en toch ook weer niet... En zo doe je hele simpele dingen, die we nooit eerder gedaan hebben, maar waardoor we met z'n allen een heerlijke vakantie hadden. Eigenlijk niks bijzonders, gewoon thuis, maar toch vol rijkdom. Genietend van ons eigen gezin... Ik koester deze momenten en voel me rijk gezegend!!!31 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page