top of page

It is in the littlest things of life we may find real and true joy


Onze 2 weken vakantie alweer een eind uitgeleefd, maandag begint het schoolleven weer... Zo jammer, dat ook die vakantiedagen zo snel voorbij vliegen... Gewoon lekker thuis gebleven, we konden niet weg omdat we puppies hadden liggen. Onze Geesje had de bloemetjes weer flink buitengezet met onze buurhond Flunch en zo kwamen er weer prachtige Jack Russel / Yorkshire terriertjes op de wereld; 7 stuks!!!

En nadat ik een advertentie had gezet op de franse marktplaats, waren ze allemaal weer binnen 1 dag verkocht. Ik heb er nog 2 lopen, maar die worden over 1 week opgehaald. En daar zijn de kids dan weer heel blij mee... Hele dagen lopen ze in de rondte met deze beestjes, tv kijken met een pup op schoot... s'Nachts en s'morgensvroeg worden we wel eens wakker van het gepiep omdat ze uit de bak willen, maar over het algemeen is het genieten om die kleine beestjes groot te zien worden, te zien spelen en lekker met ze te kunnen kroelen.

De eerste week van de vakantie hadden we prachtig lente weer. Veel buiten aan het rommelen geweest. De schuur eindelijk eens leeggemaakt... wat een zooi verzameld een mens als hij ruimte heeft! Oude deuren, balken en andere meuk... Nu hebben we alles op de brandstapel gegooid en hebben nog een busje vol naar de stort gebracht. Heerlijk! Een opgeruimde schuur, helaas niet leeg, want hij staat alweer vol met 5 auto's en een berg met hout voor de volgende winter. Maar, het is wel overzichtelijk nu...

En ook zijn we weer verder gegaan met het slopen van de tweede schuur. Het waren vroeger oude varkensstallen, de laatste zat al geen dak meer op, maar er stonden/staan nog wel muren overeind en die zijn we nu allemaal aan het afbreken. Met die bedoeling om ze weer op te bouwen en hier een mooie garage te gaan maken voor alle oldtimers. Want ons erf staat vol, in ieder hoekje en gaatje staat wel een auto. Zelfs in de gites staat het één en ander... En dat moet natuurlijk weg zijn als het seizoen weer gaat beginnen.

En zo genieten we met het hele gezin... Buiten in het zonnetje, zo wordt het werken één groot feest! Kids kijken er ook altijd naar uit... "Gaan we zaterdag weer met z'n allen klussen?!" En wij voelen ons dan ook de koning te rijk, wat moet je nog meer als ouders?! Met je eigen gezin, de mensen die je het allerliefst zijn, samen lekker bezig zijn.

Dink en Bas zijn afgelopen maandag weer met volle lading naar Nederland vertrokken. Inmiddels 3 auto's afgeleverd en weer 3 auto's opgeladen om mee terug naar Frankrijk te nemen. Vanavond wordt er weer overnacht in Zevenbergschenhoek, waar ze afgelopen nacht ook al sliepen. En dan hopen ze vrijdagavond weer thuis te zijn.

En onze tweede week vakantie kabbelt rustig voorbij... Maandag de kleine meiden helemaal gelukkig gemaakt, want eindelijk hebben ze gaatjes in hun oren gekregen. Echte oorbellen! Was wel een beetje spannend en Noémi moest wel even huilen, maar ze zijn zo gelukkig met het resultaat.

Gisteren was het een koude, natte dag, dus weer om lekker binnen te blijven. Kachel aan, mandala's kleuren, cake bakken... Ook goed! Mirthe heeft een vriendinnetje te logeren, die we zo naar huis gaan brengen om vervolgens Mirthe gelijk door te brengen naar paardrijles.

En zo... vliegen die dagen voorbij... altijd weer veelste snel...60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page