top of page

Our Services

Sinds 2009 zijn wij een autobedrijf gestart in Frankrijk. En zodoende hebben we veel ervaring opgedaan met het importeren van voertuigen in Frankrijk. Waar je in het verleden zelf naar een Prefecture moest gaan met alle documenten en je het aan de balie geregeld kon krijgen, moet tegenwoordig alles via internet en dat is niet voor iedereen zo makkelijk.

 

Lukt het niet om zelf het franse kenteken aan te vragen om wat voor redenen dan ook, of heb je er gewoon geen zin in om alles zelf uit te gaan zoeken, dan kan ik hierin behulpzaam zijn. Ik biedt hier mijn diensten aan om uw europese voertuig op frans kenteken te krijgen.

Ik zorg dat het voertuig doorgezet wordt naar ANTS (de franse RDW), vraag de benodigde quitus fiscal op bij het franse belastingkantoor. 

Vaak wordt er ook nog om een conformiteitsverklaring (COC) gevraagd, ik stuur dan de link toe waar deze besteld kan worden, of tegen meerprijs bestel ik deze.

Bij voertuigen van 30 jaar of ouder, kan ik zorgen voor een oldtimer attestation. Belangrijk hierbij is dat er fotos gemaakt kunnen worden van het ingeslagen serienummer. 

Ook wordt er vaak om een deel 2 exportdocument gevraagd door ANTS bij nederlandse voertuigen.  Dat houdt in dat de gele kentekenplaten ingeleverd moeten worden bij een RDW kantoor in Nederland. Normaal gesproken moet u hiervoor zelf in persoon naar Nederland, maar ik kan dit ook op afstand voor u regelen. 

De gele platen kunnen in dat geval naar mij toegestuurd worden en dan zorg ik dat ze bij mijn RDW contact in Nederland komen.

Ik kan u ook in contact brengen met verzekeringskantoren in Frankrijk, welke de auto al kunnen verzekeren op het nog nederlandse kenteken. 

De gemiddelde looptijd voor de aanvraag, zit tussen de 4 tot 6 weken.

Naast mijn kosten, komt er aan het eind van de rit altijd nog een soort eenmalige wegenbelasting bij die betaald moet worden aan de franse staat.

Dit bedrag is afhankelijk van het voertuig. Leeftijd, gewicht, co2 tax, diesel/benzine/hybride.

Belangrijk is dat u een recente faktuur domicile in bezit heeft (franse faktuur / abonnement van water, elektriciteit of telefoon/internet, officieel huurcontract. Als dat het geval is, kunnen we de aanvraag op gaan starten.

bottom of page